дом Култура Отличиха най-добрите в Националния конкурс за изпълнение на българска литература на РБ...

Отличиха най-добрите в Националния конкурс за изпълнение на българска литература на РБ „Стилиян Чилингиров”

0
ДЯЛ

418 рецитатори участваха в Националния конкурс за изпълнение на българска литература, организиран онлайн от Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Свои изпълнения за проявата, посветена на Националния празник на България – 3 март, и 140-годишнината от рождението на патрона на библиотеката – писателя и общественик Стилиян Чилингиров, са изпратени от Шумен, Варна, Велики Преслав, Смядово, Разград, Нови пазар, Русе, Бургас, Сунгурларе, Каварна, Берковица, Плевен, Монтана, Тутракан, Исперих и Димитровград, селата Мадара, Дибич, Градище, Кочово, Енево, Рупките, Ярджиловци, Лесново и Руен, както и възпитаници на Българското училище (БУ)„Иван Вазов” в Париж.
Най-добрите рецитатори са подредени от жури в състав: Стилиян Стоянов – служител на РБ „Стилиян Чилингиров”, доц. д-р Живко Жечев – преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски”, и Стефани Лечева – актриса в ДКТ „Васил Друмев”-Шумен.
С първа награда в категория „Деца и ученици до V клас” са отличени Емил Лебльо – БУ „Иван Вазов”-Париж, представил авторското стихотворение „Васил Левски”, Валентин Ламбрев – ДЮТ „Арти”-Варна, представил разказа „Страшилище за снежните човеци” от сборника „Ние, врабчетата” на Йордан Радичков, и Кристиян Ламбов – ТУ „Палечко” при ЦПЛР-Общински детски комплекс-Варна, представил „Плашилото” от пиесата „Желязното момче” на Йордан Радичков.
Първа награда в категория „Ученици VI-XII клас” получава Кристияна Дамянова – ТУ „Палечко” при ЦПЛР-Общински детски комплекс-Варна, представила „Бабината баница” на Елин Пелин.
В категория „Група рецитатори” първото място е за Виктория Върбанова и Валентин Ламбрев – ДЮТ „Арти”-Варна, представили „На поход” на Иван Нанев.
Пълният списък на наградените е публикуван на страницата на РБ „Стилиян Чилингиров”, а най-добрите изпълнения в Националния конкурс за българска литература ще бъдат публикувани в YouTube канала на културния институт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия​ С панихида за загиналите за Освобождението в Шумен започна честването на 3-ти март
Следваща статия​ С поднасяне на венци и цветя в Каспичан отбелязаха Националния празник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here