дом Култура Ясни са номинациите за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

Ясни са номинациите за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

0
ДЯЛ

Приключиха номинациите за носители на Наградата на Шумен“ за изкуство и култура. Срокът за подаване на предложения бе до 28 февруари.
В два от разделите няма номинирани – „Публицистика и журналистика“ и „Дейци на културата и дарители“.
Две са предложенията за индивидуална награда в категория „Литература“. Дружеството на писателите в Шумен е предложило Милчо Ванчиков за книгата му „Ти трябва да се лекуваш“. За индивидуалното отличие е предложена и Галена Миткова. Тя е номинирана от Севдалина Георгиева – председател на НЧ „Стилиян Чилингиров 1963“. В предложението обаче липсва посочено произведение, за което авторката е предложена за наградата.
За колективна награда в раздел „Литература“ са номинирани авторите включени в сборника „Слово, образ и звук“. Предложението е на председатела на СНЦ „Клуб култура за Шумен“ Иван Карадочев.
В раздел „Театър“ режисьорът Съби Събев е номиниран за индивидуалната награда, а за колективната екипът на спектакъла „Последната нощ на Сократ“ на ДКТ „Васил Друмев“.
Диригентката Калина Василева е предложена за индивидуалната награда в раздел „Музика“. Тук за колективното отличие е номиниран Градският духов оркестър „Михаил Биков“ с диригент маестро Христо Атанасов.
В раздел „Танц“ за индивидуална награда е предложен хореографът Борис Иванов, а за колективна Танцова организация „Танцувална“.
За колективна награда в категория „Архитектура“ е номинирано „Студио Г“ – Красимир Генов, Явор Генов.
В раздел „Фотография“ УС на СНЦ „Клуб култура за Шумен“ предлага Ивайло Сакелариев за индивидуална награда. Номинацията за колективна е за Киноклуб „Мадарски конник“. Предложението е на настоятелството на НЧ „Добри Войников“.
Художникът Калоян Тодоров е предложен за индивидуалната награда в раздел „Изобразително изкуство“, а за колективна Дружеството на художниците в Шумен.
В категория „Приложни изкуства“ номинираната е Ферия Якубова за индивидуална награда.
„Наградата на Шумен“ за изкуство и култура се определя от 15-членно жури. В него влизат членовете на постоянната комисия по „Култура“ към Общинския съвет, седем творци от различни изкуства, общественици и един представител на дирекция „Просвета, култура и младежки дейности“. Журито оглавява председателят на постоянната комисия по „Култура“.
Носителите на отличието се определят след тайно гласуване, след което се утвърждават на сесия на Общински съвет-Шумен. Наградите се връчват на 11 май – Ден на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГорски от Шумен задържаха ремарке с 25 кубика крадени дърва
Следваща статияСамотна майка, студентка в Шуменския университет се нуждае от помощ, за да завърши образованието си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here