дом Бизнес Ще прецизират списъка с улици за текущ ремонт в Шумен

Ще прецизират списъка с улици за текущ ремонт в Шумен

0
ДЯЛ

Списъкът с улици на територията на Община Шумен, предложени за текущ ремонт, ще бъде гласуван от Общинския съвет на редовното месечно заседание в края на април.
Общинската администрация подготви списък от 18 участъка от улици, които да бъдат обновени през тази година, на обща стойност 1 594 000 лв. В него влизат площи от ул. „Неофит Бозвели”, ул. „Марица” № 24, ул. „Стилиян Чилингиров”, ул. „Беласица”, ул. „Св.Св. Кирил и Методий”, ул. „Петър Делян”, ул. „Рафаил Попов”, ул. „Цар Асен I”, ул. „Крум Арнаудов”, ул. „Битоля”, ул. „Панайот Волов”, бул. „Симеон Велики”, ул. „Индустриална”, ул. „Възраждане” и ул. „Братя Андрей и Веселин Стоянови” в Шумен, както и ул. „Елин Пелин” и ул. „Албена” в кв. Макак. След предложения на общински съветници при приемането на бюджета за тази година в списъка за неотложни ремонти бяха включени и четири паркинга – на ул. „Владайско въстание” №№ 5 и 7, до Томбул джамия, до Регионалната библиотека и на пл. „Оборище”, на обща прогнозна стойност 524 160 лв. Тъй като в приетия бюджет на Община Шумен за 2021 г. за неотложни текущи ремонти на уличната мрежа са гласувани средства в размер на 1 660 000 лв. е необходимо да се прецизира списъкът на обектите, за които те ще бъдат изразходвани.
Освен да определят кои улици от първоначалния списък ще отпаднат, съветниците ще трябва да решат и дали да дадат съгласие кметът на Община Шумен да направи предложение до министъра на финансите за трансформиране на 50% – 807 461 лева, от целева субсидия за капиталови разходи в трансфер за финансиране на разходи за извършване на неотложни текущи ремонти на поименно и стойностно определени обекти от общинската улична мрежа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромоцията на абсолвентите на Шуменския университет ще се състои на 21 май
Следваща статияПравят текущи промени в бюджета на Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here