дом Общество Шуменци се жалват на кмета от шумна дискотека и скандални пияници

Шуменци се жалват на кмета от шумна дискотека и скандални пияници

0
ДЯЛ

Граждани се жалват на кмета от силния музикален шум на нощното заведение, което се намира в непосредствена близост до жилищна кооперация на бул.„Славянски“ №26. Над 100 сигнала са подадени на спешния телефон 112, заради високите децибели, които с години тормозят гражданите, живеещи в близост до заведението.
Живущите там се оплакват от „непрестанно нощно будуване, безпокойство и тормоз, които търпят години наред, а мерки по този повод не са предприети“.
„Откакто заведението функционира в часовете след 23.00 часа до 9.00 часа на следващия ден, сме принудени да живеем с нетърпимо силна музика и пулсация от басове, създаващи ни дискомфорт и вредни последици за нас. Ежедневно подаваме сигнали до телефон 112 за нарушаване на нощната тишина, като след идването на органите на реда музиката бива намалявана минимално и след това отново усилвана до нетърпими стойности“ пишат живущите в жалбата си до кмета.
„Принудени сме да използваме тапи за уши, от които няма ефект. Под прозорците на домовете ни непрестанно има наркомани и пияни, които повръщат, припадат и създават скандали и побоища. Това постоянно безсъние, неспокойствие и главоболие рефлектира върху здравето и работоспособността на живущите в сградата“, се пише още в жалбата.
Живущите твърдят още, че неведнъж са писали жалби до Общината, РЗИ, Районно управление на МВР. Последно такава била подадена до Общината на 12 януари т.г., но нямало резултат, тъй като не бил осъществен адекватен контрол, смятат жалващите се. Според тях контролният орган „Стил Корект“ е уведомил предварително собственика на заведението, че ще бъде извършена проверка, поради което резултатите от измерването не били реални. При последваща проверка на 11-ти февруари, това се повторило. И всичко това било с цел резултатите от измерването да бъдат направени така, че да съответстват на сертификата за контрол с нормите на Наредба №6/ДВ бр. 58/2006 г., за да не могат да бъдат предприети административни мерки спрямо собственика на нощното заведение.
Жителите искат от кмета и общинските съветници да преразгледат разрешителното за удължено работно време на обекта, което се води „кафе-аперитив“, както и да бъде потърсена отговорност на собственика на обекта, който го отдава под наем за ползване като нощно заведение само на метри от жилищата им.
Междувременно заведението е затворено, а делото, на което ще стане ясна съдбата му, е насрочено за 4-ти юни на РСШ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъвеждат по-високи екотакси за старите коли, ще се плаща и за товарните автомобили
Следваща статияПожарникари гасиха пламнал комин, спасиха и заклещено куче