дом Криминале Шуменци лъснаха в измамна схема за придобиване на шофьорски книжки

Шуменци лъснаха в измамна схема за придобиване на шофьорски книжки

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Лъсна измамна схема за придобиване на шофьорски книжки, прилагана в Шумен, Бургас, Стара Загора и Сливен. Икономическа полиция е разбила в понеделник в морския град схема на частна автошкола, уреждала изпитите, на които трети лица са се явявали вместо курсистите. Всичко се е уреждало от 62-годишния инструктор Красимир Н., който е бил задържан при спецакцията.
„Не сме учудени“, коментира за „Здравей, България“ в студиото на Нова тв Дамян Войновски, заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Той припомни за въведените преди няколко години т. нар. „бели стаи“, в които се прави лицево разпознаване между данните от личната карта и човека, което се явява на изпит.
„За съжаление, единственият начин за преминаване на такъв изпит остава с фалшива лична карта“, призна Войновски, като посочи, че Агенцията е закупила специални поляризиращи стъкла, с които да се проверяват документите за самоличност.
„Не е толкова сложно. След като разполагаме с толкова много IT-специалисти, видите ли, не може да се изпрати един протокол по електронен път заедно със снимката и с протокола на хората, които са се явили в момента. Доколкото знам, МВР отказва да се даде възможност по време на самия изпит да се сравнят базите с лични данни на кандидата, който се явява, и много лесно се минава с лична карта“, коментира Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Никола Козлево търси директор на социално предприятие
Следваща статияНеизправна газова бутилка подпали къща