дом Други Шуменски малчугани „участваха“ в уличното движение с помощта на интерактивни игри

Шуменски малчугани „участваха“ в уличното движение с помощта на интерактивни игри

0
ДЯЛ

В открит урок възпитаници на ДГ „Щурче“ показаха знания по пътна безопасност на интерактивна площадка, съобщиха от полицията. С помощта на игри и песни децата демонстрираха завидни умения за безопасно пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища,различаване на пътните знаци. В присъствието на полицай от „Пътна полиция“ малчуганите пресъздадоха реални ситуации на пътя, по време на които доказаха, че вече разпознават сигналите на светофара и осъзнават опасностите, които могат да се случат и правят точни констатации. Знаят и кои са рамките на опасните зони и безопасните, по които могат да се движат.
„Обучението по безопасност на движението и овладяване на базови умения за лична безопасност е фокус на здравното и гражданско образование, както и приоритет в стратегията на детската градина. На тази възраст децата рядко се движат самостоятелно, и това е причина и основна цел да провокираме интереса към пътната безопасност не само към децата, но и към възрастните, обясни директорът на ДГ „Щурче“ Галина Ангелова.
www.24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Христов иска съдействие от прокуратурата за премахване на незаконните кабели в Шумен
Следваща статияКАТ с акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here