дом Други КАТ с акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

КАТ с акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

0
ДЯЛ

Традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ започна в Шумен. В сезона на лятната ваканция пътните полицаи ще създадат условия за безопасност на движение на децата през ваканционните дни. На територията на областната дирекция през месеците юни, юли и август са предвидени полицейски операции, насочени към пътната безопасност и недопускане на произшествия с деца. От началото на годината до момента на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани три пътно- транспортни произшествия с участието на деца. За щастие в нито едно от тях няма тежко ранено дете. Предстоят заключителни беседи по безопасност на движението по пътищата с учениците; Създадена е организация за инструктажи и проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще бъдат превозвани деца на организирани екскурзии.
Във всеки един от ваканционните месеци е заложено провеждането на специализирани полицейски операции с различна тематика. Те ще бъдат съобразени и с графика на специализираните акции, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, за засилени проверки за спазване на скоростните режими. Вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено за подпомагане на трафика към курортните комплекси. Ще бъдат изготвени писмени предупреждения към собствениците/управителите на фирми, осигуряващи атракции с търговска цел в курортните комплекси, за непредоставяне на моторни превозни средства на неправоспособни, включително на малолетни и непълнолетни.
При проверки по пътищата на страната пътните полицаи стриктно ще следят за използването на обезопасителни колани/каски от водачи и пътници на всички места в МПС, както и за обезопасителни/специални системи (столчета, седалки) при превозване на деца.

www.24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски малчугани „участваха“ в уличното движение с помощта на интерактивни игри
Следваща статияСтартира кампания за ранно откриване и лечение на състояния, свързани с растежа на децата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here