дом Култура Читалище „Пробуда -1906“ в Никола Козлево с отличие за проекта „Родовите корени...

Читалище „Пробуда -1906“ в Никола Козлево с отличие за проекта „Родовите корени от Тракия“

0
ДЯЛ

За изпълнението на проекта „Родовите корени от Тракия“ народното читалище „Пробуда – 1906“ в Никола Козлево бе отличено от Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Поощрителната награда бе връчена на председателя Иванка Семерджиева на специална церемония в София от чл.кор. д-р на ист.науки Иван Илчев. Събитието се организира с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“ в партньорство със Софийския университет „Св.Климент Охридски“.
Победител в тазгодишното Десето издание е НЧ „Иван Вазов 1904“ гр. Хисар за „Био Трапеза“.
А проектът на читалището в Никола Козлево е бил оценен като впечатляващ, съобщиха читалищни дейци.
Кандидатстващите проекти бяха разработени от читалища в цялата страна. Авторитетно жури ги разглежда и оценява в 5 категории: „Общност в развитие“, „Солидарност и хуманности“, „Изкуство и култура за развитие“, „Перспективи за израстване“, „Най-продуктивно партньорство“.
В престижния конкурс „Агора“ за насърчаване на активните, иновативно мислещи и обществено ангажирани читалища през 2016 г. НЧ „Пробуда – 1906“ бе отличено за своя проект „Водното богатство на земите между Лудогорието и Добруджа“.
Снимка: Архив на Община Никола Козлево
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМаргарита Петкова представя в Шумен най-новата си книга „Тъй рече Виктор“
Следваща статияСтефан Стоев е безапелационният победител в Мемориал „Валерий Великов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here