дом Спорт Стефан Стоев е безапелационният победител в Мемориал „Валерий Великов“

Стефан Стоев е безапелационният победител в Мемориал „Валерий Великов“

0
ДЯЛ

Стефан Стоев е безапелационният победител в тазгодишното ХХ юбилейно издание на Мемориал „Валерий Великов“ в Шумен. В трите състезателни манша той постигна общо време от 5.10.310 минути. То му бе достатъчно, за да оглави класирането.
Пилотът на Автомобилен спортен клуб „Ара моторс“ подобри два пъти рекорда на трасето от 1.45.40 постигнат от шуменецът Христо Манолов в миналогодишното издание на изкачването.
В първия манш на състезанието днес Стефан Стоев премина разстоянието, от 3 350 метра, за време 1.42.41 минути. На тренировките вчера в една от обиколките той постигна 1.44.62 минути.

Още преди началото на състезанието Стоевбе сочен като фаворит.
След него се нареди пилотът на Автомобилен спортен клуб „Проспийд“ Николай Златков. В трите състезателни кръга той постигна общо време от 5.14.800 минути.
Трети остана Юлиян Телийски от Автомобилен спортен клуб „Дунав рейсинг“ с общо време от трите манша 5.16.500 минути.
С най-добро класиране от шуменските пилоти е Добрин Борисов – 28 място. Той спечели Купата на кмета на Шумен Любомир Христов.
Единствената дама в състезанието Вилияна Дякова спечели първото място при ладите над 1600 кубика.
На тържествена церемония победителите получиха своите купи.
Специална купа бе връчена и на директора на планинското изкачване Димитър Георгиев, който е сърцето и двигателя на състезанието.
На церемонията присъстваха зам.кметовете Боян Тодоров и Найден Косев.
В тазгодишното ХХ юбилейно издание на Мемориал „Валерий Великов“ заявка за участие подадоха 85 екипажа. До тренировъчните маншове в събота бяха допуснати 83. В състезанието днес финишираха 71 пилоти.
Любимецът на шуменската публика Мартин Сурилов не стартира днес. При тренировките вчера в първия манш той постигна трето време в генералното класиране. Вторият подобри резултатът си с 2 стотни. Третата обиколка обаче скъса полуоска и това го лиши от участие в изкачването
Мемолиалът „Валерий Великов“ е I кръг на Националния шампионат по планинско изкачване.Организатори на състезанието са Автомобилен спортен клуб „Стари столици“ и Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧиталище „Пробуда -1906“ в Никола Козлево с отличие за проекта „Родовите корени от Тракия“
Следваща статияОблаци, дъжд и вятър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here