дом Политика Чистка в ДПС заради резултатите от местните избори?

Чистка в ДПС заради резултатите от местните избори?

0
ДЯЛ

Ключови фигури са били изключени от ДПС по чл. 6 от Устава на партията с решение на областното ръководство, научи 24shumen.com от свои партийни източници.
Това са Кадир Кадир, общински лидер на Движението в Хитрино, Левент Зекериев, зам.-кмет на община Венец и юрисконсулт, Рубил Халилов, зам.-председател на структурата във Венец и Фахри Сали от Никола Козлево. И четиримата са наказани по един от най-сериозните текстове за неспазване на Устава, уронване престижа на партията, неизпълнение на решения и възложени задачи, груби лични прояви.
С решение на общинското ръководство на ДПС – Каолиново е бил изключен и кметът на село Загориче Бейхан Сали. Той е управник вече 8-ми мандат.
„Много е грозно наистина след толкова дълги години работа. Получи се разнобой с ръководството на личностна основа“, заяви пред 24shumen.com кметът. Той е знаел, че по такъв начин ще бъдат подредени нещата.
Бейхан е от основателите на ДПС в община Каолиново, учредител на общинската организация и на структурите по селата.
Повечето от хората в селото са „изумени“ от решението за изключването му. „Как така, този човек е направил толкова много подобрения за селото, от години му се гласува абсолютно доверие и изведнъж най-жестокото партийно наказание „, са първите коментари . „От хората научих, че съм изключен. Така решили -така правят. Няма какво да говоря с ръководството“, коментира бившият лидер на хитринската организация Кадир Кадир.
Работих много, но явно не ме харесват, добави той. Болно му е, че след масовото напускане на партията на активисти на ДПС в община Хитрино, заради изключването на кмета Нуридин Исмаил, били създадени нови 19 структури в 20 населени места, но това никой не го е оценил.
„Някои хора нямат очи да говорят с мен. Даже не ме предупредиха от“, заяви Кадир. Той няма да обжалва решението пред Контролната комисия в централата на ДПС.
Според нашите източници, причина за налагане на крутите партийни мерки са незадоволителните резултати от изборите. Но активисти на партията недоумяват, защо няма наложени наказания и в ДПС Шумен, където е имало инструкции да се гласува за кандидата на БСП, а не за кандидата на ГЕРБ, каквито са били партийните препоръки. И още, защо няма наказания и за загубата на две важни села в община Каолиново – Пристое и Сини вир, където спечели ГЕРБ. В Пристое се провеждат възпоменателните митинги срещу Възродителния процес, а второто село е родно на депутата Хамид Хамид и той има адресна регистрация там.
Нашите източници уточниха още, че Левент Зекериев и Рубил Халилов са наказани заради близостта им с друга ключова фигура в ДПС Бейзат Яхя, който също бе изключен от партията „заради връзки с ГЕРБ“ по решение на областното ръководство на ДПС в Шумен.
Областния председател Айсел Руфад не бе открита за коментар, въпреки многократните ни опити за връзка с нея.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГотов е докладът за състоянието на довеждащия водопровод от язовир „Тича“
Следваща статияОбразованието и социалната политика – акценти в бюджета на Община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here