дом Политика Санкция: Изключиха Бейзат Яхя от ДПС

Санкция: Изключиха Бейзат Яхя от ДПС

2
ДЯЛ

За уронване на авторитета на партията и неспазване на Устава на ДПС Централният съвет изключи Бейзат Яхя, съобщи за 24shumen.com зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов.
Яхя беше един от най-влиятелните функционери, определян като кадровикът на ДПС в Делиормана, който от години беше известен с „топлите си отношения с ГЕРБ“. Той е председател на УС на Североизточното държавно предприятие и зам. -директор на Ловно стопанство „Паламара“. Дългогодишен председател на Общинския съвет във Венец. Председател на партийната структура и зам.-председател на Областния съвет на ДПС Шумен.
„Налагането на най-тежката санкция – изключване, бе по предложение на областния председател на ДПС Шумен Айсел Руфад“, съобщи член на ЦС на ДПС. От изложението й пред най-висшия орган на партията става ясно, че Яхя „е работил за друга партия по време на кампанията за местните избори. Издигнал е за кандидат кмет сина си“.
Както писа 24shumen.com, по време на консултациите за местните избори, кандидатурата му не бе одобрена от Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и в последния момент партията издигна за кандидат на община Венец отново Нехрибан Ахмедова, която спечели изборите.
Според наш източник друга причина за отстраняването на Яхя е, че той „готвел свой човек за председател на Общинския съвет във Венец, независимо, че ДПС издига свой кандидат“. И този аргумент надделял за вземане на крайното решение.
„Единодушно целият Централен съвет гласува за изключването на Яхя без нито един „против“ или „въздържал се“, уточни нашият източник.
Решението било прочетено от председателя на ДПС Мустафа Карадайь.
Опитите да се свържем с Бейзат Яхя за коментар бяха неуспешни.
Снимка: Фейсбук, личен профил на Бейзат Яхя
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИ децата от Смядово се включиха в инициативата „Да отгледаш дърво”
Следваща статияДесетима протестираха в Шумен срещу новия Закон за социалните услуги

2 КОМЕНТАРИ

  1. Изписаха му веждите, няма да успеят да му избодат очите. Явно вътрешните борби в ДПС ще разпаднат партията. Бейзат се е доказал в годините като успешен и логичен човек. Огромна грешка на ДПС е това да махнат точно него от партията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here