дом Общество Четири училища в „битка“ за най-умни ученици

Четири училища в „битка“ за най-умни ученици

0
ДЯЛ

Възпитаниците на ППМГ „Нанчо Попович“ са с най-висок бал за прием след завършен седми клас, сочи справка на класирането поместена в сайта на Регионалния инспекторат по образование в Шумен.
Максималният праг за прием в най-предпочитаната специалност – математика с информатика е 407, 5 точки. Максималният бал постигнат тук е 468 т. До 460 точки е стигнал максималният праг и за двете паралелки по природни науки.

Другите две най-предпочитани училища с висок минимален и максимален бал на първо класиране са езиковата гимназия „Никола Вапцаров“ и СУ „Йоан Екзарх Български“. В училището по изкуствата „Сава Доброплодни“ пък е постигнат най-високият бал на приемните изпити след седми клас в региона, кандидат за паралелката по изобразително изкуство с интензивно изучаване английски език е получил 471,5 точки от възможни 500.
От професионалните гимназии с най-висок бал е приет ученик в ПГМЕТТ „Христо Ботев“ в паралелка „Металургия на цветните метали“. При минимален праг от 150 т. кандидатът е постигнал 421.5 т. Най-висока летвата за прием е била в Професионална гимназия по икономика в паралелка „Икономика и мениджмънт“ 226 т. Голям процент от паралелките са под въпрос дали ще бъдат сформирани, заради класирани по-малко от 10 ученици.
В две паралелки на гимназията по селско стопанство има само по 7 класирани – горско и ловно стопанство и растителна защита. Толкова са класираните и в две паралелки в гимназията по облекло и хранене – декорация на силикатните изделия и керамично производство. Само трима са класираните кандидати в специалността „конструиране на облекло“ в специализираната гимназия по облекло и хранене. Четирима са класирани в паралелката по мебелно производство в гимназията по строителство, петима – в специалността „Металургия на цветните метали“ в механотехникума.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Попитайте хематолога“: Безплатни прегледи и консултации в Шумен
Следваща статияОстава седмица за кандидатстване по проект „Студентски практики“