дом Общество Цифрите: Все по-малко наети лица в областта, заемаме 11-то място по заплати...

Цифрите: Все по-малко наети лица в областта, заемаме 11-то място по заплати в страната

0
ДЯЛ

Обобщените резултати от годишния отчет по труда за 2016 г. на стопанските субекти от финансовия и нефинансовия сектор показват, че средногодишният брой на наетите по трудово и служебно правоотношение в област Шумен е 42.1 хил. души, което представлява близо 1.9% от общо наетите в страната. В сравнение с 2015 г. броят на наетите в областта намалява с 0.1%. Намаление на наетите лица е регистрирано в осем икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо във „Финансови и застрахователни дейности” – с 5.5%. Увеличение се наблюдава в единадесет от общо 19 икономически дейности, като най-голямо е в „Хотелиерство и ресторантьорство“ – с 16.4%, „Култура, спорт и развлечения“ – с 6.4% и „Други дейности“ – с 6.3%.
По размер на средната работна заплата за 2016 г. област Шумен заема единадесето място сред 28-те области на страната. С най-високо средно възнаграждение през годината е област София (столица) – 15 658 лв., а с най-ниско е област Видин – 7 522 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредставители на голям турски инвеститор се срещнаха с областния управител, строят нов завод в Шумен
Следваща статияКЕВР обсъжда изменение на одобрените цени на водата в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here