дом Икономика Представители на голям турски инвеститор се срещнаха с областния управител, строят нов...

Представители на голям турски инвеститор се срещнаха с областния управител, строят нов завод в Шумен

0
ДЯЛ

Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с ръководния екип на фирма „САРК БЪЛГАРИЯ“ АД. Фирмата е част от турския холдинг „Sarkuysan A.S“ АД и изгражда в Шумен нов завод за производство на медни кабели.
Представителите на фирмата обясниха, че дружеството има добре развит пазар, холдингът е най-големият производител на мед в Турция и една от водещите компании в този отрасъл в Европа.
„Шумен е обект на внимание от страна на много фирми, избрахме да инвестираме тук с помощта и препоръките на собственика на „Алкомет“ АД г-н Фикрет Индже“, разказаха от „САРК БЪЛГАРИЯ“. В началото в завода ще бъдат наети около 30 работници, но фирмата има намерение на по-късен етап да разшири инвестицията.
От своя страна областният управител проф. Стефан Желев приветства ръководството на фирмата за решението да инвестира в Шумен.
„Всеки инвеститор е добре дошъл в област Шумен“, заяви проф. Желев и подчерта значението на инвестициите за устойчивото развитие на региона, за откриването на нови работни места и повишаване стандарта на живот. Той се ангажира да съдейства при необходимост от ускоряване и по-бързо уреждане на всички документи в процеса на строителство, а от фирма САРК БЪЛГАРИЯ“ благодариха на Община Шумен за съдействието, което до момента им указват.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГоря лек автомобил в село Осмар
Следваща статияЦифрите: Все по-малко наети лица в областта, заемаме 11-то място по заплати в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here