дом Общество Центърът за ранно детско развитие продължава дейността си и през 2021 година

Центърът за ранно детско развитие продължава дейността си и през 2021 година

0
ДЯЛ

Центърът за ранно детско развитие в Шумен ще продължи работата си и през 2021 г. Удължаването на проекта „Център за ранно детско развитие в община Шумен“ с още една година е по подписано преди дни споразумение между община Шумен и управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщи ръководителят на проекта Катя Крумова.
Още 12 месеца деца с различни увреждания и изоставане в развитието ще получават подкрепа от специалистите в центъра. В момента консултациите се провеждат онлайн и терапевтичната работа с децата не е прекъсвала.
Центърът е създаден през 2016 година. Той обединява специалисти в различни области около една кауза – подпомагане на децата в тяхното развитие. Така родителите по-лесно се справят с трудностите в отглеждането им и ползват услугите „Ранна детска интервенция“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“.
Екип от психолог, педиатър, логопеди, специални педагози, кинезитерапевт, рехабилитатор, социални работници и медиатори стимулира всички основни сфери на психичното и двигателното развитие в детска възраст.
От откриването на центъра досега, над 300 деца и семейства от 0 до 7 години са получили подкрепа. В момента специалистите работят с 82 деца и техните родители. Процедурите са почасови и безплатни.
Информация за записване в центъра, родителите могат да получат на телефон – 0878 16 99 68.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоц. Кунчев: Идат нови пандемии! Ще се възродят замръзнали в почвата на Сибир вируси
Следваща статияКоординационен съвет ще ръководи ваксинирането, до петък е сформиран

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here