дом Здраве Доц. Кунчев: Идат нови пандемии! Ще се възродят замръзнали в почвата на...

Доц. Кунчев: Идат нови пандемии! Ще се възродят замръзнали в почвата на Сибир вируси

0
ДЯЛ

По света има обединение на мнения на специалистите в областта, че тепърва ни чакат нови пандемии. Причината за това може да се търси и заради глобалното затопляне. Очакванията са замръзнали от стотици години вируси в почвата на Сибир – сега да се възродят. Това обяви сензационно националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на извънредния брифинг в Министерския съвет, на който бе представен новият план за борба с пандемиите.
Кунчев каза, че експертите по света очакват в бъдеще човечеството все по-често да се среща с опустошителни вирусни пандемии.
„Рано или късно, дай Боже до края на годината, но със сигурност след Нова година ще започнем имунизация срещу COVID-19. Ще има хора, които ще казват, че не вярват на тези ваксини и не искат да се имунизират. Тогава какъв ефект да търсим върху общественото здраве? Има ясни правила в епидемиологията, че ако не се имунизира 60-70% от населението, не се опазва общественото здраве, а само този индивид, който е имунизиран. Идеята на този план е, ако скоро се срещнем с други причинители, да има ясен план за действие. Няма гаранция с какво ще се сблъскваме. Затова политиката на всяка страна и на общностите като ЕС е да изграждат такава генерична готовност, за да имат възможност да реагират навреме при всяка една нова заплаха“, поясни още здравният инспектор.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБероновци дариха „Сърцето на надеждата“ на медици и пациенти
Следваща статияЦентърът за ранно детско развитие продължава дейността си и през 2021 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here