дом Общество Цветя, плакет и благодарност за най-дългогодишния съдебен служител Петя Куртева

Цветя, плакет и благодарност за най-дългогодишния съдебен служител Петя Куртева

0
ДЯЛ

На кратка, но вълнуваща церемония магистрати и служители с благодарности изпратиха днес най-дългогодишния служител на Шуменския съд, съдебен деловодител Петя Куртева. Целият й стаж от 43 години, 6 месеца и 24 дни е преминал само в съда и никога не е искала да смени работното си място, съобщиха от съда.
Започнала работа в Районен съд – Шумен през ноември 1977 г., едва 18-годишна като секретар– протоколист, още когато съдът се помещавал в сграда до „Руски паметник“. Като такава е част от съдебните състави, решили хиляди дела.
През 1991 г. вече е в Окръжен съд. Споделя, че помни голяма част от делата и с емоция споделя за част от тях. От 2004г. е основният стълб в служба „Фирмено деловодство“, където беше до днес. Тя е едно от най-разпознаваемите лица на администрацията. През ръцете й са минали над 28 000 фирмени дела и знае историята на не малка част от тях. Енциклопедична памет, дисциплина и изключителна колегиалност са отличителните белези в характера на живата легенда на съда Петя Куртева.
„Възрастта е само ключ към архива на един човек, в който той събира личния и професионален опит, и житейската си мъдрост. Бъди здрава. Ние ти благодарим за образцовата и дългогодишна работа. Ти за нас си еталон за съдебен служител. Ще ни липсваш.“ С тези мили слова към нея се обърна Председателят на Окръжен съд-Шумен, съдия София Радославова.
„Тук пораснах, тук премина целият ми професионален път и тук „остарях“. Бъдете здрави, бъдете колегиални и коректни. Работете отговорно. Тук сме заради хората.“ Това е посланието, което Петя Куртева отправи към всички с нескрито вълнение и майчинска обич в последният си работен ден.
За всеотдайната и дългогодишна служба, с благодарност и уважение Петя Куртева бе удостоена с плакет и парична награда.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия50 лева добавка за пенсионерите и през април
Следваща статияОтново затягат противоепидемичните мерки в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here