дом Общество Урок по горска педагогика: 30 деца се забавляваха, учейки сред природата

Урок по горска педагогика: 30 деца се забавляваха, учейки сред природата

0
ДЯЛ

Над 30 деца, на възраст от 6 до 13 години, се включиха днес в урок по Горска педагогика организиран от експерти от Североизточното държавно предприятие и ДГС-Смядово. В заниманията участва и д-р Мария Касчиева преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“. През тази седмица малчуганите лагеруват в къща „Арима“ в село Сушина, като през всеки един от дните те танцуват, изучават бойни изкуства, рисуват и се забавляват.
Днес децата имаха възможност да разберат къде в гората може да се пали огън, какво трябва да направят, за да не замърсяват природата и как горските се грижат за опазването на всички обитатели на гората. Участниците в урока имаха възможност да отправят послания към своите родители, близки и приятели, чрез които да им покажат какво са научили по време на заниманията днес и как заедно трябва да пазим природата чиста.
Децата изработиха картички с растения, а д-р Мария Касчиева им обясни как се прави хербарий и как могат да съхранят творбите си по-дълго време. В края на днешния урок по Горска педагогика участниците в заниманията нарисуваха своите любими кътчета от гората и животните, които са се срещали по време на разходките си в ПП „Шуменско плато“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБроят на необитаемите жилища расте, търсят начин да се ползват за социални нужди
Следваща статия„Цветята в миналото, цветята – днес и в бъдеще“: Жителите на Панайот Волов с благодарности към спонсорите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here