дом Общество Управителят на ВиК-Шумен оглавява новият ВиК холдинг

Управителят на ВиК-Шумен оглавява новият ВиК холдинг

0
ДЯЛ

Управителят на ВиК-Шумен ще оглави новосъздадения държавен ВиК холдинг. Това обяви днес при посещението си в Шумен зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който придружава премиера Бойко Борисов при огледа на градския стадион в областния град.
Зам.-министърът похвали работата на Илиян Илиев като шеф на ВиК дружествата в Ловеч и Шумен.
Самият Илиев бе лаконичен: Обещах, че ще пусна проекта за новия водопровод и пречиствателната станция. Проектът е готов. Аз изпълних обещанието си.

Припомняме, че Илиев бе избран за управител на ВиК-Шумен в края на март 2019 година.
В началото на декември Илиев бе нарочен за управител на ВиК-Перник. Тогава обаче кметът Любомир Христов след разговори в София издейства оставането на специалиста в Шумен.
Междувременно Управителния съвет на ВиК-Шумен бе избрал Жанета Панайотова за шеф на местното водно дружество. Местната власт атакува решението в съда и така вписването на Панайотова в Търговския регистър бе стопирано. Това на практика означаваше, че Илиев остава на поста. Сега обаче държавните мъже са твърдо решени Илиян Илиев да поеме управлението на „Български ВиК Холдинг“. Мегаструктурата бе създадена в началото на годината. Тя ще е принципал на всички ВиК дружества с държавно участие. Капиталът на мегаведомството е в размер на 1 милиард лева, който ще се формира с парична вноска от държавата.
Холдингът ще придобива и управлява ВиК дружества и ще управлява процесите по изграждане и ремонт на водопреносната и канализационна инфраструктура.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов на стадиона в Шумен: 3 милиона за нов терен и нови трибуни!
Следваща статияДо 2 седмици подписват договора за новия водопровод и пречиствателната станция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here