дом Общество Борисов на стадиона в Шумен: 3 милиона за нов терен и нови...

Борисов на стадиона в Шумен: 3 милиона за нов терен и нови трибуни!

0
ДЯЛ

Първият транш от 3 000 000 лева, отпуснат от правителството за градския стадион „Панайот Волов“, ще бъдат вложени в подмяна на тревното покритие на футболното игрище и премахване на старите и рухнали трибуни. Това заяви днес по време на посещението си на спортното съоръжение премиерът Бойков Борисов.

На входа на стадиона премиерът бе посрещнат от граждани с транспарант с надпис: Благодарим ви за подкрепата, г-н Борисов!
„Предвидили сме в Шумен да изградим нов модерен стадион. Общата стойност е около 12-13 милиона лева. Парите обаче ще отпускаме поетапно“, заяви Борисов и добави, че е възможно правителството да отпусне и пари за изграждане на национален хиподрум в Шумен. Идеята обаче предстои да бъде обсъдена и едва тогава ще се реши окончателно, къде точно ще бъде построено новото съоръжение.
В подкрепа на идеята за национален хиподрум в града се изказа кметът Любомир Христов. Той подчерта, е конният спорт и коневъдството в Шуменско имат над век традиции. Първият у нас и на Балканите конезавод е изграден край Шумен още през 1864 година. Отрасълът се развива без прекъсване до днес на шуменска земя. Плеяда състезатели по конен спорт от Шумен и региона са представяли достойно България на световни първенства и олимпиади. Христов подчерта, че в Шумен има и терен и закрит манеж.

Той поздрави младите футболни надежди на „Шумен 2007“ и „Волов“, които наблюдаваха двубоя между мъжките тимове на двата шуменски клуба.

Бойко Борисов разговаря и с един от най-възрастните деятели на футбола в Шумен, който му разказа за историята на градския стадион. Съоръжението е построено през 1947 година. То помни възходите на местния футбол, но ремонт на стадиона не е правен от 1980 година.
Днес се използва само футболното игрище, но тревното му покритие е в лошо състояние.
Кметът Любомир Христов припомни, че броени дни след встъпването му в първия мандат през 2015 година е получил предписанието за затваряне на порутеното съоръжение.

На стадиона премиерът се срещна и разговаря с деятели на спорта в Шумен и ги увери, че правителството прави всичко възможно за изграждане на нова спортна инфраструктура и поддръжка на съществуващата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът Бойко Борисов на кушия в село Пристое
Следваща статияУправителят на ВиК-Шумен оглавява новият ВиК холдинг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here