дом Общество Три кардиомонитора дари Община Смядово на Родилното отделение в МБАЛ-Шумен

Три кардиомонитора дари Община Смядово на Родилното отделение в МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ

Три кардиомонитора дари Община Смядово на Родилното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Шумен.
Днес кметът на Смядово Иванка Петрова предаде апаратите на директора на лечебното заведение д-р Димитър Костов. „Благодарни сме за жеста на Иванка Петрова. Редно е в отделението, в което започва животът да има нова техника“, каза д-р Димитър Костов. Той уточни, че Общините Хитрино и Венец също предстои да направят дарение на болницата в Шумен.
Дарените три кардиомонитора са на обща стойност 5 760 лева.
„Жителите на община Смядово също се лекуват в МБАЛ-Шумен. Ежегодно трябва да внасяме пари по сметката на лечебното заведение. Този път обаче вместо сумата от 2 000 лева, решихме да направим дарение“, разказа Иванка Петрова.
Сумата за новата апаратура била събрана за по-малко от месец само от дарения. „По време на коледните и новогодишните празници се замислих колко много пари се отделят за закупуване на картички и дребни подаръци. Тогава реших, че ще минем без тях, а с парите ще купим техника за МБАЛ-Шумен. На имения ми ден пожелах парите за цветя да бъдат дарени за каузата. Само в този ден събрахме около 1 500 лева“, обясни Иванка Петрова. И както обикновено става в последно време, инициативата била критикувана в социалните мрежи. „Това обаче няма значение. Важното е,че апаратите вече са в болницата“, категорична бе Иванка Петрова.

Новата техника следи сърдечните тонове на плода и контракциите на родилките непосредствено преди самото раждане. „Апаратите са абсолютно необходими. В момента в Родилно отделение има седем монитора. Някои от тях обаче са повредени“, каза и д-р Маринова. Тя също благодари на кметът на Смядово за благородния жест.
Новата техника веднага ще влезе в употреба.
В момента в Родилно отделение има 7 жени, на които им предстои раждане. От началото на годината до момента новородените в шуменската болница са 215.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна записването за състезанието по правопис „Пазим езика си“
Следваща статияТема табу: Съветниците не знаят кой ще бъде новият управител на ВиК Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here