дом Култура Започна записването за състезанието по правопис „Пазим езика си“

Започна записването за състезанието по правопис „Пазим езика си“

0
ДЯЛ

Започна записването за участие в Националното състезание по български „Пазим езика си“. Крайният срок е до 13 април. В езиковата надпревара могат да се включат ученици от 5 и 6 клас от цялата страна. Записванията се извършват от учителите по български език и литература или директорите във всяко училище у нас.
Първият кръг на Националното състезание „Пазим езика си“ ще се проведе на 20 април. На 11 май ще се състезават първите седем деца, които са се представили най-добре.
Надпреварата се провежда от миналата година, като през тази прераства в национална.
Децата ще мерят сили в няколко кръга сред, които диктовка, замяна на чуждици с български думи, транслитерация на текст от латиница на кирилица , назоваване на синоними и създаване на собствен текст.
Състезанието се организира от Гражданско сдружение „Живата вода на България“. Партньори на проявата са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Българска академия на науките.
Снимка: gallery.yopriceville.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВодното дружество обяви свободни работни места
Следваща статияТри кардиомонитора дари Община Смядово на Родилното отделение в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here