дом Общество Топъл, но дъждовен уикенд, възможни са и градушки

Топъл, но дъждовен уикенд, възможни са и градушки

0
ДЯЛ

Днес времето ще бъде неустойчиво, очакват се валежи от дъжд с различна интензивност, гръмотевични бури, не са изключени и локални градушки. Температурите в Шуменско ще останат около 26 градуса, но в местата с повече валежи, ще бъде с няколко градуса по-хладно.
В неделя температурите в областта леко ще се понижат и въпреки, че слънчевите часове ще са повече, отново се очакват превалявания, като не са изключени гръмотевични бури.
В понеделник ще започне стабилизация на времето, която ще продължи през новата седмица. На много по-малко места вече ще има превалявания от дъжд, като това ще е главно в южните планински райони и предимно в следобедните часове.
В събота над Черноморието облачността ще е значителна, в следобедните часове купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са в интервал между 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне, когато на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен, а по билата и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15 градуса, на 2000 м – до 7 градуса.
Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде близко до средното за май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварията е отстранена, вода ще има към обяд
Следваща статияШуменци към директора на ВиК: Защо заблуждавате, че водоподаването е възстановено?