дом Общество С празнична работилница ЦРДР в Шумен отбеляза 1 юни

С празнична работилница ЦРДР в Шумен отбеляза 1 юни

0
ДЯЛ
Снимка: ЦРДР

С празнична работилница, деца от Центъра за ранно детско развитие (ЦРДР) в Шумен отбелязаха, ден по-рано, 1 юни. С помощта на специалистите в центъра, децата изработиха цветни картички с пожелания и се включиха в интересни игри. Това съобщи директорът на центъра Пенка Атанасова.
Вместо обичайните занятия с логопеди, рехабилитатори, специални педагози и психолог, децата рисуваха, оцветяваха и подредиха изложба.
Забавленията продължиха с почерпка и балони за всички участници.
Изненада за децата бяха и фотосесии с професионален фотограф.
Така децата и екипа запечатаха празничното си настроение в красив спомен. 
Вече пета година специалистите от Центъра за ранно детско развитие помагат на деца на възраст от малки бебета до 7 – годишни да преодолеят изоставане в двигателното, говорното или психичното развитие. Повечето деца са със забавяне на речта, поведенчески проблеми, изоставане в двигателното развитие, разстройства от аутистичния спектър, обучителни трудности.
Проектът „Център за ранно детско развитие в община Шумен“ е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.
Над 300 деца и семейства са получили подкрепа в центъра, към момента 88 деца посещават индивидуални сесии с кинезитерапевт, рехабилитатор, специален педагог, психолог, логопед. В екипа на центъра са и социални работници, здравни медиатори и педиатър. Децата посещават почасовите сесии и занятия няколко пъти седмично. Така родителите по-лесно се справят с трудностите в отглеждането им и безплатно ползват услугите „Ранна детска интервенция“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБългарски криминален трилър с премиера в Шумен
Следваща статияЗлато и сребро за шуменските бойци от Европейската купа в Хърватия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here