дом Култура С много игри и забави „Летният музей“ очаква най-малките шуменци

С много игри и забави „Летният музей“ очаква най-малките шуменци

0
ДЯЛ

И през това лято в Регионалния исторически музей – Шумен специални гости ще бъдат децата. За пореден път се провежда инициативата „Летен музей”, която тази година ще се проведе в две части – първата от 24 до 28 юли, а втората – през следващия месец август, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.
Занятията ще бъдат всеки делничен ден от 10.00 до 12.00 часа, а темите ще са различни. Те целят запознаване на най-малките гости с далечното и по-близкото минало под формата на игри и забави. Предвиждат се разнообразни ателиета – художествени и за изработка на различни предмети, децата ще творят, рисуват и моделират. В отделни занимания ще бъдат разкрити тайните на експозиционните зали и временните изложби.
За първата част от „Летния музей” темите са:
Добре дошли в музея – опознавателна разходка из залите на централната експозиция
Накитите от праисторията до днес – занятие с възможност за изработка на нанизи и украшения по модели от експонати
Подреди пъзела – нашето световно наследство – образователна игра
Траките по нашите земи – тематично занятие с възможност за приложна изработка по модел – костена апликация.
Открийте скритите изображения – занимателна игра с изработка на оброчна плочка
Всички малки любители на археологията и историята са добре дошли, канят от музея. Предварително записване не е необходимо.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМътничани „празнуват” новата цена на водата… без вода
Следваща статияБез напрежение! ВиК-служители влязоха в ромски квартал, спират водата на неизрядните платци (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here