дом Наблюдател Без напрежение! ВиК-служители влязоха в ромски квартал, спират водата на неизрядните платци...

Без напрежение! ВиК-служители влязоха в ромски квартал, спират водата на неизрядните платци (обновена)

0
ДЯЛ

Започнаха поетапните проверки на ВиК в ромския квартал „Бялата пръст“ в Шумен, видя репортер на 24shumen.com. Служителите на Водното дружество проверяват за платени сметки, наличие на водомери и т.н.
„На всеки две къщи има по една, която си плаща употребената вода“, заяви за 24shumen.com служител на ВиК. Тези, които са нелегално свързани към водопроводната мрежа или имат неплатени сметки, остават на сухо.
Освен некоректни потребители, в махалата има и такива, които желаят да си закупят водомери и да са редовни платци.
„Погледнете какво става, в горната част на махалата никой не плаща, текат реки мръсна отходна вода, ние тук в долната част страдаме заради тях. Готови сме да си закупим водомери, искаме да плащаме. Недопустимо е да останем без вода през лятото“, коментира пред наш репортер майка, живуща в квартала.
Спирането премина без ексцесии, ромите съдействаха на служителите, които записваха данните и издаваха фактури.
Проверката протича без напрежение.
Както вече 24shumen.com писа, „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ заяви преди дни, че ще предприеме решителни мерки срещу нередовните и недобросъвестни потребители на вода. Особено тревожна е статистиката по отношение на последните два квартала, където за месеците април, май и юни т.г. е подадена вода в общ обем на 120 хиляди кубични метра. Данните от експертния анализ показват, че за посоченото тримесечие в тези квартали общо е заплатена 550 м3 вода, което определя загуби от 99.5 %.
Снимки: 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС много игри и забави „Летният музей“ очаква най-малките шуменци
Следваща статияШефът на ДАНС Калин Кръстев напусна работа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here