дом Други С бюджет 2018: Ремонт на училища, стадиони и закупуване на техника...

С бюджет 2018: Ремонт на училища, стадиони и закупуване на техника за Oбщина Никола Козлево

0
ДЯЛ

Проектобюджетът на Община Никола Козлево за 2018 година е в размер на 6 732 316 лева Никола Козлево. Това съобщи за 24shumen.com директорът на Дирекция „Финансово-счетоводна дейност“ Иванка Найденова. От местни дейности проектобюджетът предвижда ‎2 830 382 лева, в това число са и имуществените данъци на общината, които възлизат на 200 000 лева. Не данъчните приходи са ‎1 409 500 лева или общо заложените собствени приходи на общината са ‎1 609 500 лева. Голям дял от тях са постъпленията от наем и земи – 850 000 лева, които са изчислени на база сключени договори. Планираните приходи от местни продажби и услуги са в размер на 320 000 лева – приходи очаквани от дейността на Общинското предприятие. Иванка Найденова допълни още, че заложените приходи са съпоставими с миналата година, но с леко повишение, тъй като се очаква да бъдат събрани и стари задължения. Планирани са данъчни постъпления в размер на 200 000 лева. Капиталовата програма на общината ще изпълни обектите от миналата година, които са преходни, а процедурите вече са влезли в изпълнение. Предвижда се със сумата от 287 200 лева да бъде направен основен ремонт на улици в Никола Козлево и подмяна на водопроводни тръби в село Ружица.
Общината ще разполага и с целеви средства предоставени от държавен фонд „Земеделие” в размер на 250 000 лева, които са предназначени за стадиона в село Вълнари. През тази година ще бъде закупен и сметосъбирач на стойност 160 000 лева от дейността на ОП „Чистота”.
Заделени са и 114 000 лева за училището в Пет могили, там ще се извърши значителен ремонт.
През 2018 година за общината остава приоритет поддържането на общинската собственост, подобряване на материално-техническата база и условията за обучение в целодневните детски градини и училища, както и усвояване на европейски средства.
Окончателният бюджет за 2018 година ще бъде приет на заседание на Общинския съвет на Никола Козлево на 25 януари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБизнесмени от България и Турция спонсорирали реставрацията на Томбул джамия
Следваща статия760 хектара от иглолистните гори в Североизточна България съхнат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here