дом Общество Съветниците казаха „не“ на винетките до „Мътница“ и „Макак“

Съветниците казаха „не“ на винетките до „Мътница“ и „Макак“

0
ДЯЛ

С пълно единодушие – 38 гласа „за“ местният парламент одобри отпадането на винетките за отсечките от Шумен до кварталите „Мътница“ и „Макак“, като поддъжката на трасетата остане за сметка на АПИ.
Решението бе прието с аплодисменти от жители на двата квартала, които присъстваха на заседанието на Общинския съвет.
По време на дебатите съветникът от БСП Веселин Пенчев в обичайната за него риторика нападна местната администрация, че предлага да се вземе решение без стойност. „Всичко е прах в очите на хората. Въпросът може да се реши от регионалния министър“, заяви Пенчев.
Кметът Любомир Христов парира нападението и обвини Веселин Пенчев в демагогия. „Правя всичко възможно. Разговарях 5 пъти с регионалната министърка по този проблем“, заяви Христов и призова съветниците от БСП да не превръщат сесиите в политически говорилни.
Даниела Русева от групата съветници „За Шумен“ подчерта, че това е много важен проблем за жителите на „Мътница“ и „Макак“.
В правото си на реплика Веселин Пенчев заяви: „Шуменци ще ползват винетка до Индустриалния парк на града“.
„Кръговото кръстовище е общинска собственост“, контрира кметът Любомир Христов.
След приключването на необходимите процедури следва Общината да подпише споразумение с АПИ.
Припомняме, че жителите на „Мътница“ и „Макак“ излязоха на протести с искане за отпадане на винетките от Шумен до двата квартала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиано, цигулка и виолончело си партнират в концерт
Следваща статияРазпилени колбаси затрудняват движението на АМ „Хемус“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here