дом Общество Съдът реши: Община Шумен да възстанови 4 700 000 лева по ИСПА...

Съдът реши: Община Шумен да възстанови 4 700 000 лева по ИСПА 2

0
ДЯЛ

4 700 000 лева трябва да възстанови Община Шумен на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). До тази ситуация се стигна, след като Административният съд остави без разглеждане жалбата на местната управа срещу решението за връщане на крупната сума по проекта за изграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води.
Парите са натрупани от финансови корекции и лихви за просрочие по проекта Шумен – II етап – втора фаза”. Причина за санкциите са нарушения в документацията на три обществени поръчки, които касаят изграждането на биологичното стъпало на пречиствателната станция за отпадъчни води. Нередностите са открити от Министерството на околната среда и водите и Министерството на финансите.
Магистратите отхвърлят аргументите на Община Шумен, в които се посочва, че не съществува основание да се дължат тези суми, защото няма съставени актове по Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, а също и акт за установяване на публично вземане.
Припомняме, че първа копка на пречиствателната станция за отпадъчни води бе направена през 2008 година. Проектът обаче стартира реално през 2014 година. Съоръжението бе завършено и открито през 2016 година.
Решението на Административния съд в Шумен подлежи на обжалване в седемдневен срок от връчването му на страните.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравителството одобри списък с 504 иновативни училища, 10 от тях са в Шуменско
Следваща статияОткриха нови спортни площадки в Тъкач, Средковец и Загориче

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here