дом Общество Откриха нови спортни площадки в Тъкач, Средковец и Загориче

Откриха нови спортни площадки в Тъкач, Средковец и Загориче

0
ДЯЛ

Три нови мултифункционални спортни площадки откри днес кметът на община Каолиново Нида Ахмедов. Новите съоръжения са в селата Тъкач, Средковец и Загориче. Това съобщиха от ръководството на Община Каолиново.
На площадките може да се тренира мини футбол, баскетбол, волейбол и хандбал.

Новите игрища са с размери 20 на 40 метра. Настилката е трислойна акрилна с гумена подложка. Пространствата са обезопасена със специална оградна система.

Монтирани са LED прожектори. Поставени са пейки и кошчета, засадени са нови широколистни дръвчета.
Площадката в село Загориче е изградена по проект, финансиран със средства на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Стойността на проекта е 88 288,59 лева без ДДС.
Терените в селата Тъкач и Средковец са изградени със средства предоставени на община Каолиново от централния бюджет за 2019 г. по Постановление № 348 от 18.12.2019 г. на Министерски съвет за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. и са обща стойност – 261 124,75 лв. без ДДС.
Това са поредните успешно реализирани проекти, които доказват че в община Каолиново се работи за създаване на условия за живот, които да бъдат по-близо до жизнените стандарти в Европейския съюз.
„Изградихме тези площадки с мисъл за младите хора на община Каолиново и с желание да разширим възможностите за спорт на открито“, каза кмета на община Каолиново Нида Ахмедов. Той честити на всички новите придобивки и пожела весели и забавни игри, много спортни постижения, и призова да се пазят съоръженията, за да могат по-дълго да се използват.
Снимки: Община Каолиново
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът реши: Община Шумен да възстанови 4 700 000 лева по ИСПА 2
Следваща статияЧиталище представя забележителностите на Шумен в урок по родолюбие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here