дом Политика Андон Миталов и семейството му са със забрана да посещават САЩ

Андон Миталов и семейството му са със забрана да посещават САЩ

0
ДЯЛ

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е със забрана да посещава САЩ. Това оповести канцеларията на държавния секретар Майкъл Помпео.
Миталов е уличен за участие в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице той е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.
Това огласяване се прави по силата на Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г. След като държавният секретар оповести имената на чуждестранни длъжностни лица за тяхното участие, директно или индиректно, в сериозна корупция, тези лица и техните преки роднини не отговарят на условията за влизане в Съединените щати.
Освен Миталов забрана за влизане в САЩ е наложена на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.
Това е първото такова огласяване в страната ни. То потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. „Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб“, се казва още в изявлението на Майкъл Помпео.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТреска за мартеници
Следваща статияСанират сградата на държавната администрация и Центъра за спешна помощ във Венец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here