дом Политика Стефан Янев е назначен за служебен премиер

Стефан Янев е назначен за служебен премиер

0
ДЯЛ

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май служебно правителство на Република България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Стефан Динчев Янев е избран за служебен министър-председател на Република България.
Той е роден е на 1 март 1960 г. в с. Поповица, Пловдивска област.
Бил е директор на дирекциите „Отбранителна политика” и „Политика за сигурност и отбрана” на Министерството на отбраната, както и аташе по отбраната в Посолството на Република България във Вашингтон, САЩ.
Между постовете, които е заемал след 2003 г., са началник на отдел „Отбранителна политика и анализи” в Дирекция „Отбранителна политика“ в МО и началник департамент „Трансформации” в Центъра на НАТО за борба с тероризма, Анкара, Турция.
От 1998 г. до 2000 г. работи като офицер за анализ в Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ, гр. Монс, Белгия, след което е назначен за старши помощник-началник в отдел “Стратегии и доктрини” в Управление “Планиране на отбраната и въоръжените сили”.
През 1996 г. става експерт в Дирекция „Международно сътрудничество” на Министерството на отбраната.
Завършва Висшето народно военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Г. Димитров“ в гр. Шумен през 1983 г. Продължава образованието си във Военна академия “Г. С. Раковски” – гр. София и Националния военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ.
Стефан Янев е секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г.
Владее английски, немски и руски език. Женен, с две деца.

Гълъб Спасов Донев за служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика.
Бойко Илиев Рашков за служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи.
Атанас Ангелов Пеканов за служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства.
Асен Васков Василев за служебен министър на финансите.
Георги Великов Панайотов за служебен министър на отбраната.
Стойчо Тодоров Кацаров за служебен министър на здравеопазването.
Виолета Колева Комитова за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.
Николай Денков Денков за служебен министър на образованието и науката.
Светлан Христов Стоев за служебен министър на външните работи.
Янаки Боянов Стоилов за служебен министър на правосъдието.
Велислав Величков Минеков за служебен министър на културата.
Асен Петров Личев за служебен министър на околната среда и водите.
Христо Георгиев Бозуков за служебен министър на земеделието, храните и горите.
Георги Георгиев Тодоров за служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Кирил Петков Петков за служебен министър на икономиката.
Андрей Стефанов Живков за служебен министър на енергетиката.
Андрей Георгиев Кузманов за служебен министър на младежта и спорта.
На 12 май ще бъде разпуснато 45-ото Народно събрание. Извънредните парламентарни избори са насрочени за 11 юли. Назначена е и новата Централна избирателна комисия. Това стана днес с укази на държавния глава Румен Радев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИлтер Бейзатов е избран в състава на Изпълнителната комисия на ГЕРБ
Следваща статияНародно събрание №45 просъществува 624 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here