дом Здраве Спад на случаите с COVID-19 в Шуменско, но 13 са починали за...

Спад на случаите с COVID-19 в Шуменско, но 13 са починали за 7 дни

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

13 са жертвите на COVID-19 в Шуменско за седмица. 75 са новите случаи на вируса за изминалите седем дни. Сред тях е и момиченце на 6 години от Шумен.
Към 10.00 часа днес броят на настанените в ковид отделенията на МБАЛ-Шумен е 89. От тях 76 са с потвърден коронавирус, а другите 13 очакват резултат от PCR тест. В ОАИЛ са 2 пациенти, които са интубирани.
За миналата седмица са приети 39, изписаните са 82. За деня има двама изписани.
„За съжаление, въпреки ниските числа, за изминалата седмица има 13 починали. Най-младият е жена на 45 години, а най-възрастният жена на 80 години. Хубавото е че от събота до днес починали няма, това не ни се е случвало от февруари месец“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ-Шумен.
Под карантина към днешна дата са 372 души, 345 са на домашно лечение. Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за COVID-19 достигнаха 9 644 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКаратисти от Нови пазар с призово класиране на Републиканския турнир
Следваща статия„Зелени коридори” за ваксиниране срещу COVID-19 в периода 17-21 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here