дом Прогноза за времето Снежната покривка в Шумен достигна 16 сантиметра

Снежната покривка в Шумен достигна 16 сантиметра

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Най-обилни валежи през последното денонощие са отчетени в Шумен – 35 литра на квадратен метър. Снежната покривка е 16 сантиметра. Това съобщиха от Хидрометеорологичната обсерватория в областния град.
Във Венец количеството на валежите е 32 литра на квадратен метър, а дебелината на снежната покривка – 10 сантиметра.
16 сантиметра сняг е паднал в района на Хърсово, община Никола Козлево. Там количеството на валежа е 31 литра на квадратен метър. В Тодор Икономово, община Каолиново, падналият сняг е 10 сантиметра, а валежът 21 литра на квадратен метър.
Във Върбица са измерени 27 литра на квадратен метър валеж и 9 сантиметра снежна покривка. В района на Риш снегът е 5 сантиметра, а валежите са достигнали до 20 литра на квадратен метър. В Смядово е натрупал 4 сантиметра сняг. Измерените в региона валежи са 22 литра на квадратен метър.
Тази нощ ще се изясни, а температурите ще паднат до минус 6 градуса. Ще има условия за образуване на поледица.
Още утре температурите ще тръгнат нагоре и максималните в областта ще бъдат между 6 и 9 градуса.
През почивните дни затоплянето ще продължи, като очакваните температури ще достигнат 13-15 градуса.
Още в понеделник обаче времето отново ще се влоши и ще завали дъжд, който на места ще преминава в сняг.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгнеборци гасиха пламнало електрическо табло, отстраниха и паднало дърво
Следваща статияСтремителен ръст на новозаразени и починали от COVID-19 у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here