дом Здраве Снабдиха джипита в областта с предпазни средства от Държавния резерв

Снабдиха джипита в областта с предпазни средства от Държавния резерв

0
ДЯЛ

Сто лични лекари от Шуменска област получиха предпазни средства от Държавния резерв. Комплектът, освен за лекаря е предвиден, и за медицинската сестра. Той съдържа защитни очила, маска и защитен филтър, който може да се сменя и има възможност да бъде напръскван с дезинфектанти.
„Аз няма да ги ползвам, но сестрата – да. Защитни средства трябва да носят болните“, сподели пред 24shumen.com д-р Васил Василев, фамилен лекар.
Той разчита на противогрипната ваксина, която си е поставил и на спазването на лична хигиена.
След всеки пациент, посетил кабинета му, най-вече с висока температура, д-р Василев използва дизенфектант. Това е като закон. А законите се спазват, без да се коментират.
Той работи и в Спешно приемно отделение на МБАЛ – Шумен. Там предстои да бъдат раздавани маски, но досега е само обещанието, без реални действия.
Медикът не е притеснен от вируса COVID-19 и не смята, че е толкова опасен. Това не е само негово мнение, но и на други лекари.
Според него коронавирусът е опасен преди всичко за контингента възрастни пациенти, които са по-податливи и с намалена имунна защита. И със съпътстващи заболявания, причина за отслабване на имунитета.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Алкомет“ АД дари 100 000 лева за кампанията „Помогни сега“
Следваща статияПризив: Да помогнем в борбата срещу заразата с коронавируса чрез дарение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here