дом Общество Служители на „Съдебна охрана“ от Шумен потеглиха за втория национален протест в...

Служители на „Съдебна охрана“ от Шумен потеглиха за втория национален протест в столицата

0
ДЯЛ
Снимка: facebook - Добромир Василев

Надзиратели от цялата страна ще се включат във втория национален протест, който ще се проведе днес в София. От Шумен и от Варна за столицата тръгват близо 80 служители. Протестът ще бъде под надслов „Европа и за нас“, а още от сега е заявено, че на 10-и март ще бъде проведен национален митинг-шествие, който ще започне пред Министерството на правосъдието. Началото на протестните действия са от 13:00 ч. пред ресорното министерство.
Исканията на служителите в затворите и на съдебните охранители са за изравняване на трудовите възнаграждения на ГД „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и ГД „Охрана (ГДО) с останалите ведомства в сектора за сигурност и актуализиране на щата им. Надзирателите са недоволни от лошите условия на труд в българските затвори, ниските заплати в двете дирекции и критичното съотношение между надзиратели и лишени от свобода.
През седмицата се състояха протести в цялата страна, включително и в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИдва най-студената седмица на 2018-та, до минус 13 в Шумен в следващите дни
Следваща статияХора и улици: Зейнали дупки, недоволни шофьори и потрошени коли (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here