дом Общество Служебният правосъден министър внася предложение за отстраняване на Иван Гешев

Служебният правосъден министър внася предложение за отстраняване на Иван Гешев

0
ДЯЛ

Правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов внася предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) да започне процедура за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви на брифинг служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.
Той заяви, че на 14 юли при него постъпил доклад от над 100 страници от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за допуснати нарушения от страна на главния прокурор.
В сигнала имало данни за действия и бездействия на главния прокурор, които накърняват престижа да съдебната власт, затова и Стоилов предлага на съдебния съвет да започне процедура по освобождаване на Гешев.
Стоилов се запознал с документа и преценил, че има основания да сезира Висшия съдебен съвет. Той не разкри подробности за данните в доклада, посочвайки единствено, че в него има както медийни публикации, така и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извод, че Гешев е нарушил Етичния кодекс.
ВСС ще заседава на 22 юли и ще разгледа предложението за освобождаване на Иван Гешев. За отстраняването му от поста ще бъдат нужни 17 гласа от общо 25 члена на ВСС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАкция срещу безразсъдните мотоциклетисти в Шумен започва следващата седмица
Следваща статияПоредна благотворителна акция на кмета на община Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here