дом Криминале Акция срещу безразсъдните мотоциклетисти в Шумен започва следващата седмица

Акция срещу безразсъдните мотоциклетисти в Шумен започва следващата седмица

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Акция на полицията срещу безразсъдните мотоциклетисти в града започва в Шумен в началото на  следващата седмица. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен.
Усилията на полицейските служители ще бъдат насочени към ограничаване на предпоставките за тежки инциденти на пътя с участие на мотоциклетисти в активния мотосезон. 
Черната статистика сочи, че м иналата година от май до октомври са възникнали катастрофи с участието на 11мотоциклетисти и 2 мотопедисти. Загинал е един, ранени са 11 участници в движението.
Пътните полицаи ще следят стриктно дали водачите са правоспособни, дали мотоциклетите им са регистрирани и дали се движат с предпазни каски. Нулева толерантност ще  бъде прилагана към водачите на мотоциклети, които създават голям шум, управляват безразсъдно и застрашават безопасността на движението.  Ще се извършват проверки на водачи на мотори както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Те ще бъдат както в града, по участъци от уличната мрежа, които предразполагат  развиване на по-висока скорост, така и извън Шумен.  Ще се следи техническата изправност на превозните средства, включително наличие на шумозаглушители, и дали водачите управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества и техни аналози.
Целта на полицейската операция е да се преодолеят проблемите с така наречените  „мото хулигани“. Зад нея твърдо застават представители на мотоклубове в региона. „Остро критикуваме поведението на тези водачи и се разграничаваме от тях. Провеждали сме разговори с тях, че трябва да спазват правилата, и че не трябва да се дразнят хората с  неразумно шофиране и демонстрации на пътя. Има места, на които могат да се докажат, но това  не е  пътното платно. Затова изцяло подкрепяме действията на полицията за тази полицейска операция. Правилата са за всички и трябва да ги спазваме”, категоричен е Димо Димов – президент на мотоклуб „Madara Horsemen”. 
“Подкрепяме полицията и дори за някои нарушения смятаме, че трябва да има по-строги санкции. Ние тези водачи не можем да ги дисциплинираме, нас ни слушат клубните членове.  Искаме да кажем „стрийт рейсъри“, че мотоциклетизмът не е скорост, а начин на живот”, допълни Валентин Стойчев член на мотоклуб “The Devils”.
Пътните полицаи ще следят да не се допуска шофиране ма мотоциклети със закрити или заличени регистрационни табели, както и управлението на високи обороти, което създава дискомфорт на жителите на града , особено в късните вечерни и нощни часове. Целта на операцията не е да  бъдат санкционирани мотоциклетисти и мотопедисти, а да се пазят хората, и в края на сезона да няма регистрирани тежки инциденти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьорът, който заби колата си в дърво е без наранявания
Следваща статияСлужебният правосъден министър внася предложение за отстраняване на Иван Гешев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here