дом Общество СИДП отчете добри резултати за 9-те месеца на годината

СИДП отчете добри резултати за 9-те месеца на годината

0
ДЯЛ

„Резултатите постигнати от териториалните поделения на Североизточното държавно предприятие към деветмесечието са добри“. Това отчете днес директорът на предприятието инж. Веселин Нинов по време на проведения в Шумен стопански съвет, на който присъстваха директорите на стопанствата и експерти от Централно управление.
Стана ясно още, че през тази година на територията на СИДП ще бъдат залесени 599 декара нови гори, като най-много те са в ДЛС-Шерба – 110 декара, следват ДГС-Генерал Тошево със 79 декара, ДГС-Добрич със 71 декара и ДЛС-Паламара със 70 декара.
През 2018 година на територията на предприятието е предвидено да бъдат изградени или подновени 426 860 линейни метра минерализовани ивици срещу пожари. Към момента тази цифра е надхвърлена и минерализованите ивици са 541 200 линейни метра. Първенци в това отношение са ДЛС-Черни Лом, ДГС-Нови пазар и ДГС-Добрич. През първите девет месеца е надхвърлен и плана за изграждане на лесокултурни прегради. При предвидени 22 770 линейни метра са направени 46 570 метра. В ДГС-Смядово лесокултурни прегради са 24 850 метра, а в ДГС-Добрич те са 16 870 метра.
По време на стопанския съвет бе отчетено, че общото изпълнение на плана за дърводобив за първите девет месеца на годината е 75%. С най-добри резултати към момента са ДГС-Омуртаг със 124% изпълнение, ДГС-Търговище с 98%, ДГС-Провадия с 87% и ДЛС-Паламара с 80% . Забавяне при изпълнението на плана отчитат директорите на ДГС-Преслав, ДГС-Цонево, ДГС-Нови пазар и ДГС-Суворово.
Приоритет за ръководството на СИДП и на всички стопанства сега е снабдавянето на населението с дърва за огрев, стана ясно по време на срещата. Директорите на стопанствата докладваха, че дърва се доставят ритмично и към момента проблеми няма. По препоръка на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов два пъти месечно ръководителите на териториалните поделения ще се срещат с кметовете по места, за да получават информация за доставките. Вчера, по време на нарочна среща с представители на предприятията в МЗХГ, министър Порожанов е отправил указание към всички директори на държавни горски и ловни стопанства да поддържат постоянен контакт с местните власти, като дори и на местата, където населението се снабдява с дърва за огрев от общински или частни гори, да се поддържа готовност за оказване на съдействие от страна на държавните горски структури в случай на недостиг или нерегулярни доставки от горските територии общинска, частна или друга собственост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОкръжен съд-Шумен е домакин на обучителен семинар
Следваща статияРайони без ток днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here