дом Общество Окръжен съд-Шумен е домакин на обучителен семинар

Окръжен съд-Шумен е домакин на обучителен семинар

0
ДЯЛ

Окръжен съд – Шумен е домакин на обучителен семинар по проект „ECLI – BG„ на тема: „Въвеждането на Европейския идентификатор за съдебна практика ECLI в България – необходимост и практически ползи в работата на юристите“
Съдии и служители на окръжния съд в града и районните съдилища от съдебния район бяха запознати от лекторите Душана Здравкова и Захари Янков с необходимостта от ползването на практика на съдилищата от други държави членки, със съществуващите затруднения при търсенето на съдебна практика и начините за преодоляването им, с необходимостта от въвеждането на общ стандарт за съдебна практика в ЕС, с достъпа до съдебна практика на държави –членки на ЕС чрез Интерфейса за търсене по ECLI и трансграничните правни информационни услуги.
Национален координатор за въвеждането на Европейския идентификатор за съдебна практика ECLI в България е Висшия съдебен съвет /ВСС/. В това си качество ВСС оказва съдействие и подкрепа на проекта, осъществяван от Съюза на юристите в България и „Апис Европа“ АД, съфинансиран от Европейската комисия по Програма „Правосъдие“ на Евпорейския съюз.
Целта на проекта е да се въведе Европейски идентификатор за съдебна практика в създадения и поддържан от ВСС Централен уеб базиран интерфейс за публикуване на съдебни актове и да се установи свързаност с Интерфейса за търсене на Европейския портал за електронно правосъдие е-Justice.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМеждународен конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“ ще се проведе в Шумен
Следваща статияСИДП отчете добри резултати за 9-те месеца на годината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here