дом Култура Световният ден на театъра ще отбележат в Шумен

Световният ден на театъра ще отбележат в Шумен

0
ДЯЛ

Световният ден на театъра ще бъде отбелязан в Шумен. Официалната програма днес започва пред театъра в 10.00 ч. с издигане хоругва и поднасяне цветя пред паметниците на Васил Друмев и Добри Войников.
В 11.00 ч. в камерна зала ще бъде представен образователният спектакъл игра “Книжки сладкодумки” от Панайот Цанев. С децата ще учат и играят Александра Михайлова и Микаела Берчев. Веднага след това за най-малките любители на театралното изкуство е подготвено детско творческо ателие.
В 13.00 ч. студенти от ШУ “Епископ Константин Преславски” ще видят как преминава „Един ден в театъра”.
В 19.00 ч. в голяма зала, след успешната премиера, ще бъде представен танцовия спектакъл “Кукери” с хореограф Стефания Георгиева.
В ролите публиката ще види Димитрия Милушева, Дорина Пунчева, Ивана Бобойчева, Калина Георгиева, Пламена Пенчева, Янислава Линкова.
Билети могат да бъдат купени на касата на театъра.
Световният ден на театъра е обявен през 1961 година от Международния театрален институт (МТИ). Чества се ежегодно на 27 март от центровете на МТИ и международните театрални общности. Организират се разнообразни национални и международни театрални инициативи за отбелязване на събитието.
Едно от най-известните от тях е разпространението на Международното послание от личност от световна величина, свързана с театъра.
Първото Международно послание за Световния ден на театъра е написано от Жан Кокто през 1962 година.
Тази година автор на посланието е Карлос Селдран от Куба.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияОбщина Шумен извърши проверка по сигнал за занемарени улици в „Боян Българанов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here