дом Икономика Самоосигуряващите се с по-високи вноски от догодина

Самоосигуряващите се с по-високи вноски от догодина

0
ДЯЛ

Самоосигуряващите се ще плащат повече следващата година. Това е записано в проектобюджета на Държавното обществено осигуряване. В него се предвижда минималната сума, върху която се начисляват вноските, да се увеличи. Най-голям е ръстът при земеделските стопани, съобщи bTV.
От догодина е планирано минималната заплата да стане 560 лв.
Предвижда се такава да е и най-малката сума, върху която самонаетите ще се осигуряват. За земеделските стопани обаче увеличението е значително, а оттам и вноските им ще са по-високи.
Изчисленията показват, че ако през тази година вноските за социално и здравно осигуряване, включително и за общо заболяване и майчинство, са били почти 110 лв. на месец, то с планирания ръст на минималния осигурителен доход – догодина ще плащат със 65 лв. повече на месец.
Икономисти изчисляват, че у нас самоосигуряващите се земеделски стопани са около 60 хиляди души. Препоръчват плавно увеличение на осигурителната тежест, за да не се стимулира свита икономика.
Снимка: bTV
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредседателят на парламента връчи първите награди на Международния конкурс „Панчо Владигеров“
Следваща статияДнес почитаме паметта на Света Петка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here