дом Култура Председателят на парламента връчи първите награди на Международния конкурс „Панчо Владигеров“

Председателят на парламента връчи първите награди на Международния конкурс „Панчо Владигеров“

0
ДЯЛ

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“ в Шумен. Той се провежда по нейния патронаж и е организиран от Фондация „Панчо Владигеров“, съвместно с община Шумен и Министерството на културата.
Престижното отличие в категория „Жени“ получи Петя Петрова.
Михаил Михайлов бе удостоен с първата награда в категория „Мъже“.
Изключително ми е приятно да продължа традицията и да бъда патрон на този прекрасен фестивал, защото той е стъпка към културата, към отношението към музиката, отбеляза председателят на парламента.
Цвета Караянчева поздрави организаторите – Фондация „Панчо Владигеров“, община Шумен и Министерството на културата, за това че всяка година ни правят съпричастни към творчеството на композитора, музиканта и педагога Панчо Владигеров, който е издигнал българската музика на световно ниво. Сигурна съм, че Международният конкурс за камерно пеене ще залегне трайно в календара на културните събития на страната ни, защото публиката го заслужава, заяви още председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева поздрави наградените музиканти и всички участници и им пожела да изкачват нови върхове със своя талант и труд, да покоряват световните сцени и да не забравят фестивала в България.
Председателят на парламента присъства на заключителния концерт на конкурса в концертната зала на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен.
По-рано днес Караянчева посети и разгледа мемориалния комплекс „Създателите на българската държава” в град Шумен. Това е паметник не само на Шумен, това е паметник на България и на Европа, отбеляза председателят на парламента. Трябва да бъдем горди, че имаме такава история и да я споделяме с децата си, добави още Цвета Караянчева.
Председателят на парламента поднесе цветя пред Паметника на загиналите през 1912 – 1913 г. и 1915 – 1918 г. от 5-ти дивизионен артилерийски полк в Шумен и посети новата спортна зала „Арена Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦвета Караянчева разгледа мемориалния комплекс „Създателите на българската държава“
Следваща статияСамоосигуряващите се с по-високи вноски от догодина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here