дом Икономика Ръст на цените на стоките от първа необходимост у нас от началото...

Ръст на цените на стоките от първа необходимост у нас от началото на годината

0
ДЯЛ

Ръст на цените на стоките от първа необходимост от началото на годината в България, сочи проучване на КНСБ.
В сравнение с декември 2020 година значителен ръст бележат цените на растителни и животински масла. При тях скокът е с 15%. Днес за хляб и зърнени храни българинът плаща с 2% повече отколкото преди 7 месеца. Също с 2% е ръстът в цените на захарта и захарните изделия. Повишението при млякото и млечните продукти е 1%.
Според изследване на КНСБ работещите българи на минимална заплата у нас могат да си позволят най-малко количество хляб спрямо  работещите на минимална заплата, в която и да е друга страна-членка на ЕС. В конкретни цифри данните показват, че с минимална заплата у нас работникът може да си купи 583 хляба от 500 грама. Работникът на минимална заплата във Франция може да купи 1095 броя хляб от по 500 грама, в Германия – 1232, в Испания – 1120. Аналогична е ситуацията и с други стоки – картофи, сирене, вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони със смущения в електрозахранването
Следваща статияКабинетът „Слави“ с живот до… втория мандат на Радев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here