дом Общество РИОСВ – Шумен проверява чистотата на населените места и общинските пътища

РИОСВ – Шумен проверява чистотата на населените места и общинските пътища

2
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Експерти от РИОСВ – Шумен започват контрол и проверки за чистотата на населените места и общинските пътища в общините Шумен, Велики Преслав, Върбица, Нови Пазар, Никола Козлево, Венец, Смядово, Хитрино, Каспичан, Каолиново, Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака.
Кметовете на общини, съгласно Закона за управление на отпадъците (ЗУО), са задължени да почистят населените места, предназначени за обществено ползване (паркове, площади и др.), да следят за почистването на отпадъци на пътя и уличните платна, да осигуряват съдове за събиране на отпадъците и транспортирането им до съоръжения за тяхното третиране, да предотвратяват изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места, и/или създаването на незаконни сметища и да организират почистването им.
При неизпълнението им съгласно чл. 151, ал.2 от ЗУО кметът на община и/или длъжностно лице подлежи на глоба от 3 000 до 10 000 лв.
Снимка: Архив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТурнири по футбол и волейбол организира Община Никола Козлево
Следваща статияАло измамниците се активираха отново, звънят на стационарни телефони в Шумен

2 КОМЕНТАРИ

  1. Откъде и да започнат няма да сбъркат. Но гарван гарвану око не вади, няма да глобят нито един кмет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here