дом Общество Ало измамниците се активираха отново, звънят на стационарни телефони в Шумен

Ало измамниците се активираха отново, звънят на стационарни телефони в Шумен

0
ДЯЛ

За няколко опита за телефонни измами са съобщили жители на Шумен чрез телефон 112 в оперативната дежурна част в ОДМВР- Шумен. Хората описват, че на стационарните телефони им се обаждат непознати мъже, които се представят за полицаи. Обясняват, че в момента се провежда акция за залавяне на телефонни измамници и молят за съдействие за задържането им. В единия от случаите мъж се е представил за „комисар Иванов“ и е продиктувал телефон за директна връзка с него – 08112. Съобщил е, че телефонът на който звъни е попаднал в списък на телефонни измамници, и било възможно да се обадят и да искат пари. Посъветвал хората веднага да се свържат с него, за да им каже как да действат. Нито един от жителите на Шумен, които са били потърсени не са повярвали на опита за прилагане на измамната схема. Напомняме, че полицията не търси съдействие от гражданите по този начин. Ако получите съмнително обаждане прекъснете връзката, наберете телефон 112 след като чуете сигнал „свободно“ и съобщете на дежурния полицай.
От ОД на МВР напомнят на гражданите да не дават личните си данни, да не предоставят пари на непознати лица и да не оставят парични средства и ценности на места, които непознати им указват по телефона, да не хвърлят през тераси и прозорци, дори и да ги убеждават, че участват в акция за залавяне на телефонни измамници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРИОСВ – Шумен проверява чистотата на населените места и общинските пътища
Следваща статияКметът Нида Ахмедов посрещна абитуриентите на Каолиново, поднесе им подаръци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here