дом Общество РИОСВ-Шумен отбелязва Деня на Земята

РИОСВ-Шумен отбелязва Деня на Земята

0
ДЯЛ
Снимка: РИОСВ-Шумен

По идея на РИОСВ-Шумен за Деня на Земята, днес и утре ученици от шуменски училища ще засадят фиданки от вида Червен дъб. Тази година мотото е „Да възстановим Земята“. Дръвчетата са предоставени със съдействието на Гората. бг. Това съобщиха от екоинспекцията.
В инициативата ще се включат възпитаниците на СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Сава Доброплодни“, II ОУ „Д-р Петър Берон“, Профилираната езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“ , Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Царев брод и младежи от Центъра за специална образователна подкрепа в града.
По повод отбелязването на Деня на Земята за учениците от град Търговище експертите бяха предвидили тематични уроци за четвъртокласниците от II СУ „Проф. Никола Маринов“ и от I ОУ „Христо Ботев“. Срещите се проведоха по покана и със съдействието на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МБППМН) към Община Търговище. В часовете децата показаха много знания за разделното събиране на отпадъци и тяхното рециклиране, а това, което видяха в презентационната част, по-късно упражниха в състезателни игри. Те се забавляваха, състезаваха, а за победителите имаше награди. От своя страна възпитаниците на двете училища, подпомогнати от своите преподаватели, изненадаха гостите с рисунки и екопроекти, които подариха на шуменската инспекция с пожелание заедно да направим Земята по-чисто място за всички хора.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъздухът над Шумен става все по-чист
Следваща статияРазкриват „зелени коридори“ за поставяне на иРНК ваксини в цялата страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here