дом Общество Ремонтират три участъка от водопроводната мрежа на Шумен

Ремонтират три участъка от водопроводната мрежа на Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: ВиК-Шумен/Архив

Ремонтни работи на три аварирали участъка по основни съоръжения на територията на Шумен изпълняват днес екипите на ВиК, съобщават от Водното дружество.
Ремонтират се участъци от довеждащите водопроводи до Помпена станция „Трети подем” и Помпена станция „Трета зона”. Засегнати са най-високите части на града като без вода са кв. „Боян Българанов”, кв. „Еверест”, част от местността „Пожарната”. Високите части на Средна зона ще бъдат с нарушено налягане, като на места може да няма вода.
Ремонт се извършва и на напорния водопровод от Помпена станция „Трети подем” до Помпена станция „Пети подем” на бул. „Велики Преслав” № 71.
От Водното дружество обясняват, че ремонтите вкключват следните етапи: спиране и източване на водата от водопроводите, разкопаване и разкриване на тръбата и локализиране на аварията, подмяна или ремонт на авариралия участък в зависимост от материала на тръбата, засипване и поетапно пълнене на системата.
Пълненето на системата след успешно приключване на дейностите може да отнеме около 4 часа, ако няма допълнителни усложнения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТрима са в болница след верижна катастрофа, причинена от жител на село Чернооково
Следваща статияПрезидентът: Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха! Борисов: Нямам фирми с Пеевски, не съм получавал и стотинка от Божков!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here