дом Политика Президентът: Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха! Борисов: Нямам фирми...

Президентът: Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха! Борисов: Нямам фирми с Пеевски, не съм получавал и стотинка от Божков!

0
ДЯЛ

„Когато аз говорих, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно“, коментира пред медиите президентът Румен Радев относно черния списък на САЩ и доклада за корупцията по високите етажи на властта у нас.
Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации. Санкциите са въз основа на глобалния закон „Магнитски“.
Румен Радев присъства днес на лекцията на президента на Португалия Марсело Ребело де Соуза „Европа – перспектива за бъдещето“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на удостояването му с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на висшето училище.
Американците заявиха, че у нас има корумпиран бил лидер на политическа партия, но не посочват неговото име.
„Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общо бизнес. Не сме получили и стотинка от лицето Божков“, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че подкрепя наложени от САЩ санкции и се надява и българските институции да се задействат.
„Ако трябва да поемаме вина за нещо, то е за нашия зам.-министър Александър Манолев, който беше уволнен след избухването на скандала. Желязков не съм го виждал. Другите даже няма да ги коментирам. По време на нашето управление някои от тях бяха арестувани“, припомни Борисов.
„Ние сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Аз моите отношения с Пеевски отдавна съм ги заявил и те са чисто политически. Те винаги са били свързани със смесените райони. Нито имаме фирми, нито общ бизнес, нито каквото и да било. Никога не сме получили и стотинка от лицето Божков и всякакви спекулации за лидери, такива… те се знаят кои са“, каза Борисов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтират три участъка от водопроводната мрежа на Шумен
Следваща статияШуменска област е 24-та по размер на средната пенсия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here