дом Общество Разследване на случая с незаконното сметище е разпоредил кметът на Върбица

Разследване на случая с незаконното сметище е разпоредил кметът на Върбица

0
ДЯЛ

Незабавно разследване на случая с незаконното сметище край село Маломир е разпоредил кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Мердин Байрям е издал и заповед за основно почистване на района. Предприетите действия на местната управа съвпадат напълно с направените предписания по случая от РИОСВ. „Ние категорично отказваме да приемем вменяваната ни вина за съществуващото нерегламентирано сметище в този район, и след разследване на случая ще направим нашето изявление за това. Водачът на сметосъбирачния камион на община Върбица ще бъде строго и дисциплинарно наказан за необмисленото си деяние“, се казва в позицията на Община Върбица.
„По повод инцидента от 2 юли с камион за сметосъбиране, собственост на община Върбица, в землището на с. Маломир, сме длъжни да Заявим следното: Този камион и още един, който тотално е излязъл от употреба са закупени от предшественика на настоящия общински кмет вероятно от „Вторичните суровини“ в Англия. Подобрявано и „побългарявано“ в миналото, вчера возилото за пореден път излиза от дълъг ремонт и започва сметосъбиране из града, след което както всеки път следва да се отправи към депото за събиране на отпадъци в община Омуртаг, с които имаме договорни отношения за целта. Необмислено е действието на водачът на камиона този път, като е решил самоволно и без знанието на кмета да изпробва товаро-разтоварващото устройство за да не ходи до Омуртаг, и да се връща отново пълен както се е случвало. За целта е подбрал терен, на който вече е съществувало нерегламентирано сметище, а преди това е помолил колегата си багерист който е работил наблизо по задачи на общината да дойде , и ако след ремонта механизмът сработи, багера да може да натовари изсипаната смет обратно на камиона, и тогава той да се отправи към депото в Омуртаг“, пише още в позицията на местната управа във Върбица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтводниха и заравниха част от горските пътища на Платото
Следваща статияШуменските футболисти и лекоатлети – шампиони в младежкия фестивал „Олимпийски надежди“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here